Charlotte Antens

Elk kind beweegt zich op eigen wijze in de wereld. De ervaringen die een kind daarbij opdoet, bepalen de ontwikkeling. Soms kan een kind hierin vastlopen. Door te spelen en te bewegen vertelt het kind zijn verhaal, leert zijn emoties kennen en verwerken, stress reguleren en nieuw gedrag ontdekken dat vruchtbaar is voor zijn ontwikkeling en het verdere leven. Dat zie ik als een steun in de rug voor het kind om weer met zelfvertrouwen in de wereld te staan en op eigen kracht verder te kunnen.

Kind en Beweging
Kind en Beweging

Werkervaring

Na het behalen van mijn Bachelor Pedagogiek in 2009 geef ik begeleiding en behandeling aan kinderen en ouders. Na enkele werkjaren voelde ik de behoefte om op een andere manier kinderen en ouders in beweging te brengen. De opleiding Psychomotorische Kindertherapie heeft me geinspireerd door de lichaamsgerichte zienswijze waarmee gedragsverandering mogelijk wordt gemaakt. Sinds 2019 ben ik afgestudeerd en werkzaam als Psychomotorisch Kindertherapeut.

Cursussen

2015 Sociale Netwerk Strategieën

Dit is een denk- en handelswijze waarbij het gezin de regie over hun leven in eigen hand houdt en gebruik maakt van eigen mogelijkheden en de mogelijkheden binnen hun netwerk.

2018 Autisme & Beleving

De zintuiglijke beleving van ASS aan den lijve ervaren.

2018 Focusing

Focusing is een effectieve manier van aandacht geven aan emoties en dieperliggende gevoelens. Het is op een bepaalde wijze ‘scherpstellen’ op wat lijfelijke gevoelens aangeven over situaties en thema’s in je leven.

Klik op de foto's voor een uitvergroting

Kind en Beweging
Kind en Beweging
Kind en Beweging
Kind en Beweging
Kind en Beweging
Kind en Beweging